بحث مخصص

بسم الله الرحمن الرحيم

فَقُلْتُ اسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كَانَ غَفَّارًا يُرْسِلِ السَّمَاءَ عَلَيْكُم مِّدْرَارًا وَيُمْدِدْكُمْ بِأَمْوَالٍ وَبَنِينَ وَيَجْعَل لَّكُمْ جَنَّاتٍ وَيَجْعَل لَّكُمْ أَنْهَارًا
الاقصى

Sunday, September 16, 2007

مطبخ مطحون

النهارده بوست جديد خالص ومن نوع جديد خالص
النهارده بوست
مطبخ مطحون
لشهر رمضان
انا شوفت اكتر من مدونه
مالقيتش اي مدونه عامله اكله جديده لرمضان
قولت اعمل انا ليكم
حنقدم هنا
اكله جديده ممكن ناكلها في رمضان
اكله بسيطه
سريعه
غير مكلفه
تكفي الاسره كلها
تكفي سته افراد
وتؤكل فقط
مع السلاطه
بدون اصناف جانبيه
....................................
نجرب ونشوف
........................................
اسم الاكله
مكرونه بالبشاميل علي الطريقه الاسكندرانيه
دي مش اي مكرونه بشاميل
دي بطريقه جديده
ومنها تعليم الطبخ
للي مابيعرفش يطبخ
.............................
اولا المقادير
واحد كيلو مكرونه بنـّا او صوابع
ربع كيلو جلاش
نصف كيلو لبن
ثلاثه بيض بلدي او اثنين احمر
ملح
فلفل اسمر
نصف كيلو لحمه مفرومه
بصله
....................................
اولا تحضير البشاميل
يوضع اللبن كاملا في الخلاط بعد الغلي ومع البيض مع ربع معلقه صغيره ملح او حسب الرغبه ورشه فلفل اسود صغيره جدا وتضرب في الخلاط جيدا جدا
............................
ثانيا تحضير اللحم المفروم
تفرم البصله صغير جدا ويوضع عليها ملح وفلفل حسب الرغبه وتوضع عليها اللحم علي النار حتي النضج
....................................
تحضير المكرونه
تسلق المكرونه في ماء علي النار ثم تصفي ولكن بدون شطف في ماء بارد
......................
التجهيز النهائي
نحضر صنيه كبيره بس مش اوي
وتدهن بالسمن
ويوضع نصف كميه الجلاش في قعر الصنيه
يفرش طبقتين طبقتين
ويوضع فوقه نصف كميه المكرونه
ويفرش فوقها اللحم المجهز
ونضغ باقي المكرونه فوقها حتي تصبح الصنيه ذات سطح مستوي
ونضع فوقها باقي كميه الجلاش
يفرش ايضا طبقتين طبقتين
ثم تقطع الصنيه بالسكينه الحاده الي قطع حسب الرغبه
ثم نحضر البشاميل المجهز ويصب فوق الصنيه بالكامل في جميع الجوانب
......................
التسويه
نشعل الفرن علي اعلي درجه
لمده 10 دقائق
ثم نخفض درجه الحراره قليلا
ثم نضع الصنيه في الفرن
لمده نصف ساعه
او لحين النضج واحمرار وجه الصنيه
..............................
وبالهنا والشفاء
............................
سلطات توضع جنب المكرونه
................
سلطه خضروات
شرائح الفلفل مع طماطم مع جرجير وخيار واس خصروات موجوده
بشرط غسيلها جيدا
بمحلول
برمنجانات البوتاسيوم
يحضر من الصيدليه
ويوضع جرام علي اثنين ليتر ماء لغسيل الخضروات
ثم غسيلها بالماء
..........................
سلطه زبادي
اثنين زبادي كبير
اثنين حزمه بقدونس معقمه مفرومه
ربع فنجان قهوه به خل
ربع ملعقه صغيره ملح
رشه فلفل اسمر
خمس فصوص توم مفروم طازج
ويخلط كل المقادير مع بعض وتضرب بالشوكه جيدا
وتصب في اطباق
وتزين بالبقدونس البسيط فوق الطبق
........................
لكيد الان المكرونه استوت في الفرن
يبقي لازم نعمل الكاتشب الخاص بتاعنا عشان يوضع فوق المكرونه
..............................
الكاتشب الخاص
واحد كيس صلصه ابو جنيه او صلصه منزليه
معلقه صغيره سكر
معلقه صغيره ملح
قرن فلفل حامي مفروم لو عايز الكاتشب حار
حبه اي بهرات من المطبخ ما عدا الحبهان
معلقتين كبار دقيق ابيض
نصف كوب ماء
وتوضع كل المقادير بالخلاط وتضرب جيدا
ثم توضع علي النار حتي يسمك القوام
............................
علي فكره
لاتنسي اثناء التحضير
ارتداء قفازات ايد بيضاء مطاطيه
ولاتنسي ان برمنجانات البوتاسيوم سامه جدا
...........................................
الحمد الله انتهينا
ومش عايز ضحك
جرب قبل ما تعلق علي الموضوع
.....................
اعداد
محمد عصفور
كرو شيف سابق بمطاعم مؤمن
سوبر فايزور سابق بمطاعم بروفيشنال بيجز
بالاستعانه بمطبخ الحاجه ام عصفور

8 comments:

Unknown said...

يا سلام عليك يا مطحووووون


هوا دا الكلام الى باللحمة

مشكور يا مطحون

Anonymous said...

ايه الحاجات الجامدة دى طب ايه رايك تجرب تقدم برنامج طبق اليوم بس ربنا يستر ساعتها ومانلقيش بعد شهر الشعب المصرى اصيب بالتسممم
كلام جد بقى شكرا جداااا

عصفور اسكندرية said...

مصطفي يحيي
ايوه ياعم ماتخفش انتا معزوم معزوم

هبه
هههههههههههههههههه
اي خدمه بس جربي وقوليلي

Anonymous said...

انا كنت عارفه الطريقه بس مش هى ديه التانيه من غير جلاش بس ماشى حنجربها وشكرا للشيف

Anonymous said...

أسأل الله لكم فى شهر رمضان حسنات تتكاثر وذنوب تتناثر وهموم تتطاير وأن يجعل بسمتكم سعادة وصمتكم عبادة وخاتمتكم شهادة ورزقكم فى زيادة...
أدعو الله أن يتقبل منا و منكم الصيام و القيام وصالح الأعمال

عصفور اسكندرية said...

mai
الطريقه هيا هيا بس الفرق الجلاش وبعد التسويه حتلاقي الفرق في الطعم والمنظر
لان الجلاش يحمي المكرونه من الجفاف والحرق ويحتفظ بالقيمه الغذائيه داخل الطعام بدون اكسده

sasoo
اعزكم الله وتقبل منكم الصيام والقيام وسائر الاعمال

Anonymous said...

طبعا اهم حاجة فى رمضان الاكل اللى فيه
ههههههههههههههههههههههههههههه

صانعة الحرية said...

السلام عليكم
سبحان الله انا والله كنت هعمل مكرونه بالبشاميل حالا
والحمد لله ان عندى جلاش
هجربها بس لو اتريقوا عليها
سوف انتقم يا اخ عصفور
وجزاك الله خيرا